Ako vznikli moje najúspešnejšie šaty

Bestseller pokračuje, alebo ako som nemala peniaze na “zbytočnú” galantériu a vznikli najúspešnejšie šaty.

V roku 2013 som dala do ponuky svojich výrobkov modré šaty s oranžovým pásikom, tzv. „Šaty Helena“, pretože som ich stvorila 18.8., kedy Helena oslavuje meniny. Takto vyzerala ich pôvodná verzia:

 

Detaily toho ako vyzerajú dnes nájdete na tomto linku.

Šaty sú vyrobené z tkaniny, sú príjemne, voľné a ich špecialitou je nastaviteľný pás, ktorý sa tvaruje pomocou viazania šnúrok vychádzajúcich z bočných strán predného diela a krajov čipky na zadnom diele. Takže spokojne priberajte a povoľujte pás šnúrkami 🙂 V podstate som v čase, keď som ich vymýšľala nemala veľa peňazí nazvyš na “zbytočnú” galantériu a hľadala som spôsob, ako vytvoriť šaty z tkaniny bez toho, aby som použila zips alebo gombíky a zároveň, aby šaty pekne tvarovali postavu, pretože v mojich návrhoch je decentne tvarovaná ženská postava veľmi dôležitým elementom.

Šaty sa niekoľko rokov tešili veľkej obľube, kvôli čomu došlo k úbytku materiálu nie len pôvodnej modrej látky, ale aj oranžovo tehlovej madeiry umiestnenej v páse. Preto som ho musela nahradiť a to rovno troma alternatívami:

100 % polyester s krepovým povrchom – úzke pozdĺžne drážky (vyrobený v ČR) – ideálne na jar, babie leto, jeseň a spoločenské udalosti
100% viskóza – ľahká a hladká letná šatovka – vhodné na leto a horúce dni
100% bavlna – zákazníčky, ktoré uprednostňujú prírodné materiály – do každého počasia

Aj pôvodnú madeiru som musela nahradiť oranžovou čipkou.Výsledok novej verzie som nakoniec nafotila na krásnej Anne Marii K.:

 

…a dúfam, že sa vám páči.

Niekoľko zákazníčok už malo tú česť vyskúšať si tieto šaty. Ich hodnotenia nájdete na tomto linku.

Ešte pripomeniem, že šaty na novo nafotených obrázkoch sú vyrobené zo 100% polyesteru, verzia z viskózy vyzerá rovnako. Varianta vyrobená zo 100% bavlny padne na postave trochu inak, takže pre predstavu priľnutia bavlneného materiálu vám môžem ukázať „indiánsku“ sestru modrých šiat na tomto odkaze.

Teším sa na vaše komentáre, lajky, zdieľania a budem rada, ak  moju tvorbu odporučíte aj svojim známym.

S pozdravom
Mária Reváková

(majoranka)

Letná dovolenka a eshop dočasne zatvorený. Vidíme sa v septembri :) Skryť