Návod na výrobu rukavíc zo svetra

Návod na výrobu rukavíc zo svetra

Dostali sa mi do rúk poškodené kašmírové svetry, na ktorých si pochutnali mole. Možno ste už čítali návody, ako som z nich vyrobila čiapku a nákrčník. Materiál sa zvýšil a napadlo mi vyrobiť z neho rukavice. Ako? Čítajte ďalej.

1. Najprv si vyrobíme strih na rukavice. Pokiaľ máte podobné rukavice doma, tak ich jednoducho obkreslite. Ak nie, tak postupujte podľa nasledujúcich krokov.

Obkreslite si ruku na papier.

Zmerajte si obvod ruky v líniách, ktoré vidíte na obrázkoch:

a) obvod ruky:

b) obvod ruky na ďalšom mieste (pre kontrolu):

c) obvod zápästia:

d) obvod palca.

Dané línie zaznačte do strihu jednoducho rovnými čiarami.

Zmerané obvody vydeľte :2.

Takže ½ každého obvodu nanesiete na zakreslené línie a pripočítate k ním 0,5 cm, ako záložku, ktorú budete odšívať. Nestačí jednoducho len obkresliť ruku a pripočítať k tomu záložku na odšitie, pretože sa môže stať, že vám rukavice budú úzke. Palec môže mať záložku aj menej ako 0,5 cm, aby vo vnútri neprekážala.

Konce nameraných línií na strihu pospájajte a vytvorte okraje rukavice.

Vystrihnite strih.


2. Položte strih na sveter. Ja som využila rukávy a spodok svetra kvôli tomu, že majú pekne zakončenú dolnú časť, ktorá sa na rukavice bude skvele hodiť.

3. Vystrihnite.

4. Spojte diely rukavíc lícom k sebe a prišpendlite okraje.

5. Jednu rukavicu zošite najprv ručne, aby ste zistili, či vám sedí a podľa toho ju prípadne trochu zúžili a upravili do vami požadovaného tvaru. Nezabudnite rovnako upraviť aj druhú rukavicu.

6. Po vyskúšaní a prípadnej úprave zošijeme diely rukavíc a okraje obnitkujeme overlockom, cik-cakovým stehom alebo ručne.

7. Prevrátime rukavice na líce a hotovo!

Je to jednoduché, však? 

Zaujímajú vás aj ďalšie návody na prerábanie oblečenia? Kliknite TU.

Pár upcyklovaných kúskov nájdete aj na mojom eshope.

PS: Strácate sa v hromade informácií na instagrame? Kliknite TU a nechajte si posielať novinky z dielne Majoranky priamo na svoj email.

Za pozornosť a zdieľania ďakujem.

Mária / majoranka

Letná dovolenka a eshop dočasne zatvorený. Vidíme sa v septembri :) Skryť