Vianočné prekvapenie pre priateľku

Ako nakúpiť oblečenie bez rozmerov

Má vaša priateľka (sestra/mamka/kamarátka) rada slow fashion alebo handmade veci? Sleduje nejaké obľúbené značky, dokonca u nich už aj nakupuje alebo sa ešte len odhodláva nakúpiť? Pokiaľ zvažujete, čím ju obdarovať na Vianoce, možno práve slow fashion darček bude správna voľba.

Modré šaty s oranžovým detailom v páse

Ak vám priamo ukázala kúsok, o ktorý má záujem, tak to je tá najlepšia situácia a je už len na vás, či to bude prekvapenie až keď rozbalí darček, alebo to prekvapenie vydelíte na nasledujúce 3 fázy:

  1. fáza „Objednávka sa spracováva “, kedy je potrebné doložiť veľkosť alebo v niektorých prípadoch presnejšie rozmery. Chcete touto fázou prejsť tajne? Pozrite sa, akým spôsobom môžete zistiť rozmery vašej priateľky v blogu: Ako kúpiť šaty svojej priateľke . Nechcete riskovať, že prešvihnete odchýlky merania? Priznajte sa, že jej šaty sú objednané. Prepošlite jej email s prijatou objednávkou, prepíšte predmet emailu na niečo milé napríklad: „Tu sú šaty, o ktorých si tak dlho snívala.“
  2. Fáza „Zásielka bola odoslaná“, kedy sa vaša priateľka (alebo vy) nebude(te) môcť dočkať, kedy to príde a potom
  3. Fáza „Objednávka bola doručená“ a skúšanie. Takéto prekvapenie je skutočne napínavé, aj keď nie je také tajné, preto sa ho nemusíte báť. Dokonca budete aj menej vystresovaní, pretože tajné prekvapenie musí klapnúť fakt ideálne, aby si zachovalo všetky aspekty kvality. A ak nakoniec klapne, ale šaty nesadnú, tak to bude starosť na viac.
Smaragdovo zelené elegantné multifunkčné šaty
Smaragdovo zelené multifunkčné šaty  alebo smaragdovo zelené 4 šaty v 1 sukni s dlhším rukávom

V tomto blogu vám predstavujem šaty, ktoré nevyžadujú úplne najpresnejšie miery pri nákupe. Stačí určiť, akú veľkosť vaša priateľka nosí, či je to S,M,L alebo v najlepšom prípade presnejšia veľkosť: 36,38,40,42 a tak ďalej. Šaty zahrnuté v tomto článku patria medzi moje bestsellery. Ďalšie tipy na vianočné darčeky od Majoranky nájdete tu Slow fashion na Vianoce.

Svetlo zelené polodlhé slow fashion šaty s volánom a trojštvrťovým rukávom
Svetlo zelené multifunkčné šaty s volánom

Nakupovanie oblečenia bez vopred vykonaného prieskumu záujmu vašej priateľky sa nemusí vo všetkých prípadoch stretnúť s pozitívnou reakciou. Nemusí byť spokojná so vzorom, farbou, strihom a vy budete musieť riešiť vracanie a výmeny. Ale ak ste si istí, aký strih jej pristane, aká farba jej ide ( a má ju skutočne rada) a v akom vzore sa cíti najlepšie, tak prečo nie?

Svetlo ružové krátke slow fashion šaty s trojštvrťovým rukávom
Lososovo ružové multifunkčné šaty

Ďalšou variantou je zakúpenie darčekového poukazu od Majoranky, ktorý nájdete tu: www.sashe.sk/majoranka , ten ale platí len na multifunkčné šaty, ktoré sa dajú obliecť na mnoho spůsobov.

Darčekový poukaz na oblečenie od slovenskej značky

Slow fashion vianočný darček

Ako som spomínala v blogu Energia handmade vecí : rôzne miesta, situácie a predmety vyžarujú určité dojmy, ktoré v nás prebúdzajú rôzne pocity. Je to ako keď počujete nejakú pesničku, ktorá vám niečím imponuje a páči sa vám, či už kvôli textu, melódii, nástrojom alebo najlepšie, kvôli všetkému dokopy. Veci od poctivých výrobcov, ktoré majú byť vaše, žiaria niečím výnimočným. Ako keby z nich išlo šťastie a radosť, ako keby to boli predmety, ktoré jednoducho mali vzniknúť a dostať sa do vašich rúk. Pokiaľ máte taký pocit pri veciach od Majoranky, sledujte ma naďalej napríklad prostredníctvom newslettra; stačí uviesť svoj email TU. Nájdete ma aj na Instagrame a Facebooku. Pokiaľ ste rozhodnutí nakúpiť, tak prejdite do eshopu, ktorý je v čestine aj slovenčine a to iste platí aj o platobnej mene. Prípadne skúste navštíviť kamennú predajňu Boho Vintage Concept Store, kde nájdete všetky kúsky z tohto blogu plus ešte niečo navyše.

Vaša Majoranka

Pridaj komentár

Letná dovolenka a eshop dočasne zatvorený. Vidíme sa v septembri :) Skryť