Jesenný výber oblečenia od Majoranky

Modelka leží na schodoch a má na sebe oranžový rolák, čierne bolerko , svetlomodré džíny a čierne lodičky. V ruke drží zlatú trúbku.

Jeseň už definitívne vystriedala leto, my pomaly odkladáme letné oblečenie a chystáme sa na chladnejšie dni. Postupne pridávam jesenné veci, ale už teraz mám pre vás pripravený výber oblečenia vhodného pre túto sezónu.

Nenechajte sa zmiasť hneď prvým obrázkom, je to len letný styling. Táto krátka bordová sukňa s indiánskym vzorom je vyrobená z hrubšieho materiálu, takže napríklad na tmavé pančuchy je skvelou voľbou pre klasický jesenný deň.

Bordová mini sukňa s indiánskym vzorom, ušitá z hrubšieho materiálu
Krátka bordová sukňa

K tejto sukni sa farebne hodí bordové multifunkčné sako s mašľou a čiernou koženkovou klopou. Sako sa dá obliecť s mašľou aj bez mašle, ako vidíte na obrázkoch pod textom. Mašľu rozviažete a časti, z ktorých sa mašľa skladá (spojené so sakom) prehnete dovnútra saka, pripnete nach drží tak, aby ju nebolo vidieť a sako zopnete v strede predného diela. Znie to komplikovane, ale je to jednoduché. Chystám sa k tomu natočiť video, ktoré čoskoro nájdete na mojom youtube kanále.

Slow fashion sako vínovej farby

Burdové multifunkčné sako, ktoré sa dá zaviazať na mašľu.

Ďalej tu mám tmavomodré rozšírené nohavice, ktoré som ušila so štruktúrovanej rifloviny. Látka je hrubá, no zároveň veľmi pohodlná. Neviem ako vy, ale mňa osobne úzke obtiahnuté nohavice už dosť unavujú, ponúkam vám preto alternatívu.

Tmavomodré zvonové slow fashion rifle

Keď sme už pri tmavomodrej, mám pripravený aj jeden recyklovaný kúsok – tartanové sako s čiernymi rukávmi, ktoré je vyrobené z nikdy nenosených šiat z 80tych rokov. Zapínanie je na jeden maličký gombík.

Tmavomodré upcyklované sako s čiernymi rukávmi od mladej slow fashion návrhárky zo Slovenska

Obľúbeným kúskom, ktorý oblečiete v každom ročnom období, je tmavomodrá indiánska halenka s oranžovým detailom, ideálna v jeseni pod sveter a v lete na tričko. Výroba na mieru.

Tmavomodrá indiánsko hipisácka halenka

(Vypredaná)

Ihneď k odberu mám pripravený modrý pulóver s odhaleným ramenom, pod ktorým je našitý oranžový detail. Je to jeden z mojich najobľúbenejších modelov, pretože pôsobí čiastočne hipisácky, trochu boho a celkovo veľmi uvoľneným dojmom.

Tmavomodrý boho pulóver s odhaleným ramenom a oranžovým detailom od mladej slovenskej návrhárky žijúcej v Prahe

Najčerstvejšou novinkou je oversize kabát fialovej farby, ktorý má namiesto zapínania opasok. Je dostatočne široký na to, aby ste sa doňho zabalili a zaviazali látkovým opaskom. Materiál, z ktorého som kabát ušila je vyrobený v Prahe spoločnosťou Jenom látky a veľmi ma zaujalo to, že je tá látka je vytvorená s prebytočných nepotrebných kúskov materiálov, takže v konečnom dôsledku ťažko určiť o aký druh materiálu ide, no dotykom a vlastnosťami pripomína vlnu. Takže materiál vyrobený v Česku, navrhnutý a ušitý slovenskou návrhárkou – 100 % slow fashion 🙂

Fialový oversize zavinovací kabát od slovenskej návrhárky

Úzka šedá sukňa so zvýšeným pásom trendový kúsok, ktorý oblečiete do elegantného outfitu rovnako ako aj do street štýlu napríklad k teniskám, hrubému svetru alebo k bomberke. Modelka nie je zababúšená, ale pri fotení mrzla.  😀

Úzka sivá sukňa pod kolená so zvýšeným pásom

Nakoniec už len maličkosť, konkrétnejšie ľahké čierne bolerko, ktoré je viac-menej stylingovým kúskom pre “oživenie”. Štylistka ho nahodila na oranžový rolák (ktorý nie je od Majoranky), vďaka čomu celkový outfit získal ten správny šmrnc. Čo myslíte?

Ľahké čierne bolerko na spoločenské šaty

Jesenný výber týmto neuzatváram, postupne pribudnú ďalšie modely. Mám nachystanú aj teplejšiu verziu preslávených multifunkčných šiat a neviem sa dočkať, kedy ju uvidíte.

Teším sa na vaše komentáre, lajky, zdieľania a prípadne objednávky, pretože s len vašou osobnosťou má oblečenie od Majoranky zmysel.

Mária Reváková

Pridaj komentár

Letná dovolenka a eshop dočasne zatvorený. Vidíme sa v septembri :) Skryť