Multifunkčné šaty – novinky a využitie

Zelené multifunkčné šaty od slovenskej značky

Medzi multifunkčné šaty od Majoranky pribudol jeden nový kúsok. Jeho funkcie sú veľmi podobné pôvodným multišatám; oblečiete ho ako:
– šaty s RUKÁVMI
– šaty s ODHALENÝMI RAMENAMI
– šaty s 1 RUKÁVOM
– šaty BEZ RUKÁVOV
– a taktiež ako SUKŇU.

Variabilné petrolejovo zelené šaty od slovenskej návrhárky.

(Petrolejovo zelené multifunkčné šaty nájdete TU.)

Pre všetky z vás, ktoré ešte o multifunkčných šatách od Majoranky nepočuli na začiatok objasním, že sú to šaty, ktoré oblečiete na uvedené spôsoby, to znamená, že v jednom kuse oblečenia nájdete okolo 5 ďalších šiat a navyše aj sukňu. Ako to funguje? Pozrite video:

(Vo videu môžete vidieť pôvodnú verziu (ružových) multi šiat, ktorú v druhej polovici článku porovnám s novou verziou.)

Tieto funkcie sú užitočné pre:

MINIMALISTKY – ak riešite preplnený šatník, zbavujete sa vecí, premyslene vyberáte, čo doňho dáte, multifunkčné šaty sú pre vás ideálnou voľbou. Obmieňaním variant, ktoré obsahujú, zároveň obmieňate aj štýl. Napríklad variácia „šaty s rukávmi“ pôsobí oveľa konzervatívnejšie ako variácia „šaty bez rukávov“ a variácia „šaty s jedným rukávom“ je neskutočne zmyselná. Takže v jednom kuse máte aj množstvo štýlov, ktoré využijete pri rôznych príležitostiach

Jenoduché, ale multifunkčné šaty od slovenskej návrhárky, ktoré je možné obliecť rôznymi spôsobmi-

CESTOVATEĽKY – nemyslím tým len 100 % cestovateľky, ale aj všetky z vás, ktoré sa chystajú na dovolenky, víkendové pobyty či už do zahraničia alebo lokálne. Multišaty ušetria miesto vo vašom kufre, prípadne vám odporúčam obliecť si ich pri cestovaní na seba, pretože ak sa vám náhodou stratí batožina, čo sa občas stáva, budete mať vďaka multišatám postarané o variabilné outfity na niekoľko dní.

Multifunkčné šaty pre cestovateľky, ktoré jednoducho pribalíte do príručnej batožiny alebo dáte pri cestovaní na seba.

VŠETKY ŽENY – multišaty riešia napríklad problém s premenlivým počasím. Vyšli ste si v lete vonku so šatami vo verzii bez rukávov, slnko zapadlo a trochu sa ochladilo? Premeňte šaty na verziu s rukávmi. Ste od rána v práci a večer máte spoločenskú akciu, ale nestíhate ísť domov a prezliecť sa? Aj v takejto situácii vám pomôže variabilita multifunkčných šiat.

Aké su hlavné rozdiely novej verzie multišiat?

1, Majú krátke rukávy – kratšie rukávy sa na leto hodia viac než trojštvrťové. Aj keď musím poznamenať, že ženy túto sezónu nosia voľné šaty s dlhším rukávom s veľkou obľubou. Avšak povedala som si, že vám ponúknem alternatívu kratšieho rukáva, keďže osobne mi v lete vyhovuje viac.

Variabilné šaty modrozelenej farby od mladej módnej značky.

2, Sú užšie – pôvodná verzia multišiat je viac-menej oversize a vytvarujete ju pomocou opasku. No časom som si všimla, že postavám žien plnších a okrúhlejších tvarov nepripadá oversize varianta veľmi lichotivo, preto užšia verzia môže byť v takomto prípade vhodnejšou voľbou.

Slovenská módna návrhárka so zázemím v Prahe

3, Sú bez šnúrky v páse/vo výstrihu –výstrih šiat a zároveň pás sukne je zvnútra zapravený pružnou gumou a posuvným systémom, ktorý nájdete napríklad na ramienkach podprseniek. Pokiaľ si teda potrebujete prispôsobiť pás alebo výstrih, stačí nahmatať koliesko, vytiahnuť ho a utiahnuť alebo povoliť.

Multifunkčné sukňa, z ktorej je možné vytvoriť 3 typy šiat. Slovenská slow fashion.

4, Opasok sa neviaže, ale zapína – v opasku je všitá guma, takže sa príjemne prispôsobí vášmu pásu a šaty krásne vytvaruje.

Elegantné smaragdové multifunkčné šaty do voza aj do koča. Od slovenskej módnej značky.

(Petrolejovo zelené multifunkčné šaty nájdete TU.)

V obchode mám podobných multifunkčných vecí viac, stačí kliknúť TU a vybrať si z rozšírenej ponuky farieb a typov. Videli ste už napríklad šaty „jin jang“ ? Od ostatných multišiat sa líšia tým, že sa pri nich pohrávame len s farbami. Oblečiete ich ako čierne šaty, ako biele šaty alebo čiernobiele… Pre zjednodušenie vysvetľovania ako fungujú som pre vás dala dokopy video s návodom na použitie:

Tento model je veľmi elegantný, no zároveň si ho môžete naštylizovať aj do street štýlu.

Elegantné čiernobiele variabilné šaty s výstrihom do V

(Čiernobiele multifunkčné šaty 3 v 1 nájdete TU.)

Tak čo? Našli ste si medzi multišatami od Majoranky svojho favorita? Ak áno, ktorá variácia alebo farba sa vám páči najviac?

Budem sa tešiť na vaše komentáre, zdieľania a nákupy.

Vaša

Mária Reváková / majoranka

(Všetky vyššie uvedené kúsky nájdete aj v kamennej predajni Boho Vintage Concept Store na adrese Francouzská 76, Praha 10, Česká republika.

Letná dovolenka a eshop dočasne zatvorený. Vidíme sa v septembri :) Skryť