O mně

Česká móda

Jmenuji se Marie Reváková, jsem módní návrhářka z východního Slovenska, ale momentálně žiji v Praze a prezentuji se pod názvem “majoránka”. Vystudovala jsem Sdružené střední školu oděvní v Prešově (dnešní Střední škola podnikání), následně jsem strávila 5 let na vysoké škole a po úspěšném ukončení studií anglického jazyka jsem se vrátila ke svému původnímu odboru- k oděvnictví. Anglický jazyk mě bavil, ale v módním návrhářství jsem našla větší uspokojení.

ZNAČKA

Majoranka nabízí pohodlně elegantní střihy, které jsou určeny zejména na každodenní nošení. V mé tvorbě najdete i pár upcyklovaných kousků, často využívám starší zachovalé (vintage) materiály.

V nabídce mám i multifunkční oblečení, které obléknete různými způsoby a díky jejich variabilní funkci se hodí k cestování nebo do minimalistického šatníku.

Dlouhá sukně z níž je možné udělat šaty s rukávy, šaty s jedním rukávem, šaty bez ramínek a šaty s vázáním za krkem, taky lze udělat i šaty s krátkym rukávem a s odhalenými ramenami

MATERIÁLY

Fascinují mě staré vintage materiály, které často při tvorbě využívám. Při výběru nových materiálů začínám dbát na jejich původ, enviromentální dopad a také ještě dodatečně využívám materiály, které jsem zakoupila v minulosti, když jsem se až tak o slow fashion nezajímala. Spolu se svou značkou procházím pomalým vývojem k lepší ekologičnosti a děkuji, že respektujete mou cestu. 

VÝROBA

Všechny kousky jsou vyrobeny v České republice. Většinu vyrábím já sama, s některými kousky mi občas pomáhají šikovné švadleny z Prahy. Jeden z důvodů proč jsem začala tvořit oblečení bylo oživení oděvního průmyslu na Slovensku a v České republice, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

Minimalistické svadobné šaty na zakázku Praha
Svatební šaty na zakázku

 ZKUŠENOSTI

V roce 2012 jsem zahájila zkušební online prodej svých výrobků na internetu, přesunula jsem se na stáž k úspěšné návrhářce Lucii Kutálková (značka Leeda) do Prahy. Po stáži se mi naskytla možnost spolupráce na organizaci prodejní výstavy Prague Vintage Fair, pro kterou jsem mimo jiné navrhla i jednoduchou, ale reprezentativní tašku. Od roku 2014 také nabírám zkušenosti s příležitostnou výrobou oblečení na zakázku.

Vintage akce, Praha

(Prague Vintage Fair)

Později jsem se podílela na navrhzích designových triček pro českou pánskou značku Longbone, mám za sebou i spolupráci s Rebel Fashion.

(Spolupráce s čekou značkou Longbone)